Raamovereenkomsten schoolboeken basisonderwijs
nieuwe update Lichtvis 15 maart

Vzw DOKO heeft recentelijk twee nieuwe raamovereenkomsten voor de aankoop van ‘schoolboeken basisonderwijs’ gegund. Scholen kunnen kiezen voor een aanbod in distributie of een aankoop rechtstreeks bij de uitgeverijen. 

De markt reageerde niet zo enthousiast als verhoopt op de raamovereenkomst distributie. Alleen Lichtvis en De Meridiaan brachten een offerte uit … maar hun capaciteit is beperkt. Door de stormloop inschrijvingen op de raamovereenkomst distributie, is de maximumcapaciteit bij distributeur Lichtvis bereikt. Lichtvis kan haar capaciteit niet op korte termijn zo uitbreiden dat alle scholen die voor distributie bij Lichtvis kandideren ook door hen kwaliteitsvol kunnen bediend worden. Om een problematiek zoals die bij Cloudwise te vermijden, werden de inschrijvingen van scholen voor schooljaar 2023-2024 in de raamovereenkomst distributie met Lichtvis stopgezet. 

De scholen die zeker door Lichtvis bedeeld kunnen worden voor schooljaar 2023-2024, zijn hiervan op de hoogte gebracht door Lichtvis.

Ondertussen zijn een groot aantal scholen ingeschreven op de wachtlijst bij Lichtvis. Zij hebben momenteel geen zekerheid dat ze dit jaar bedeeld kunnen worden door Lichtvis. Lichtvis leverde al aanzienlijke inspanningen om de capaciteit op te schalen en onderzoekt momenteel nog bijkomende mogelijkheden. Scholen die alsnog door Lichtvis extra kunnen beleverd worden van op de wachtlijst, zullen hiervan verwittigd worden.   

DOKO volgt de situatie op de voet. Je krijgt alle nieuwe informatie via onze websitefiches en de nieuwsbrief.

Je kan er als school ook voor kiezen om in te tekenen op de andere raamovereenkomst waarbij je rechtstreeks bestelt bij de ‘uitgeverijen’. Volg de link voor meer info. Daar is voldoende capaciteit. 

Kristine De Saeger
15 maart, 2023
Archief
Toeslag elektriciteit
2,2 euro/MWh voor elektriciteitsverbruik 2022